Урок по ботаника

Знаем, че биото е модерно, но трябва да имаме критерий при избора на подобен продукт. Ако се чудите откъде да почнете, ние ви препоръчваме чистата концепция на един млад български бранд – Elfeya.
„Бъдете внимателни, когато четете книги за здраве – една печатна грешка може да ви струва живота“ – пише Марк Твен. Добре е да се сещаме за тази мисъл, когато избираме формули за лице, тяло или коса. Разнообразието е голямо и винаги има опасност в биото да се промъкне нещо не толкова чисто и не с толкова натурален произход. Преди да поръчаме няколко продукта от Elfeya, разгледахме съставките и веднага докладваме за тези, спечелили ни на първо четене. Първо да кажем, че козметиката е 100% естествена – без парабени, адитиви и сулфати и не е тествана върху животни. А това означава, че грижата е нежна и рискът от алергични реакции е сведен до минимум. Базата е ясна и е на основата на пчелен восък, растителни екстракти и етерични масла. Пчелният восък е естествен биопродукт с антибактериални свойства. Създава невидим защитен филм, който запазва водния баланс в кожата, едновременно защитавайки я от външни агресори. Важни играчи са маслата от кокос, карите, сладък бадем, жожоба и гроздови семки. Плюсът е, че повечето от тях знаят как да не оставят кожата жадна. А „жаждата“ е една от причините за по-бързото й състаряване. Етеричните масла във формулите на Elfeya действат успокояващо, детоксикиращо, балансиращо и антисептично. А бонусът е, че в следващите няколко часа кожата ухае на цветна градина.
Розмарин
Маслото от розмарин е идеално за изравняване на кожата, намаляване на порите и регулиране на мастните жлези. Може да се ползва и преди излагане на слънце, а помага и при акне и розацея.
Грейпфрут
Ако имате отпусната кожа, търсете етерично масло от грейпфрут. Играе важната роля на стимулатор на естествения лифтинг и придава приятен блясък.
Лайка
Думата „лайка“ действа като успокоително хапче. Кожата я харесва, защото забързва процеса на възстановяване на тъканите, а това означава едно – стегнат контур.

elfeya.com