Остават броени дни до Мood for food Street Fest

Тридневната обедна почивка, наречена Mood for Food, наближава, а ароматът на сочни бургери вече се усеща в цял Пловдив. От 14 до 16 септември културният център на страната ще предложи богат избор от вкусни изкушения, освежаващи напитки, музикални изпълнения, уоркшопи, полезни лекции, че дори и escape room!

МFF (2)

Хапва ти се пица? Pizza Rado идва чак отзлатистите плажове на Варна, за да погали небцето ти с вкусна пица, достойна за Италия, а също така и за Инстаграм. Говорейки за Инстаграм, Янаот Salted. figs ще ти покаже няколко трика по food фотография, за да накараш всичките си приятели да ти завидят благородно. Пицата най-добре върви с вино, а на Mood for Food дегустациите на ароматните вина на Di Vinoса задължителна спирка. За десерт можеш да заложиш на приказните сладки вълшебства от Ameli Cakes, които могат да те накарат да се разтопиш от удоволствие.

МFF (3)

Обичаш скара? На Mood for Food те очаква 6-метрова такава. Истинска мечта за всеки любител на сочните ребърца! Momento+подготвят скарата, на която ще се прехвърлят плескавици, ущипци, че дори и ръчно приготвени пърленки. Ако 6 метра сочно месо не ти стигат, имаме още много спирки за теб! BBQ Brothers са приготвили всичко, което може да пожелае един истински ценител на качественото барбекю, опушено с чънкове от дъбовите бъчви на Jack Daniels. Вкусно! 11 Meats,пък, ще задоволят сетивата ти с ароматно пилешко, сочно свинско, неустоимо телешко – от всичко по много.

 

А защо не и нещо здравословно? Суперхрани, пробиотични култури и крафт шоколад. Това е Livityи ще те очаква с няколко изумително вкусни комбинации от любими вкусове. Искаш истински плодове и зеленчуци? Като тези на баба от градината, които никога не биха могли да се сравнят с тези в магазина? Pura Vida ще сбъднат това твое желание с органичните си продукти, които освен истински са и адски вкусни. Приготви се най-изненадващия вкус, който не си очаквал никога! Веган луканката на Bio Style е факт и ще преобърне представата ти за веган продуктите на 180 градуса.

Тези и много други кулинарни изкушения те очакват на Mood for Food от 14 до 16 септември, така че запази си датите и се приготви за незабравимо тридневно преживяване.

Повече информация за фестивала, както и пълен списък с участниците ще откриеш на moodforfood.bg

Проектът е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019.