Мood for food Street Fest или най-дългата обедна почивка

Защо е важна Обедната почивка? Много просто – тогава е моментът, в който оставяме настрана всички работни грижи и с бодра стъпка се отправяме към заслужения отдих по средата на деня! А той ни отвежда в любимото ни капанче за обяд, където се отдаваме на неподправеното удоволствие от хапването на любимото си ястие. Бързо поръчваме и го очакваме с нетърпение и лека нервност. А когато дойде – първата хапка е най-специална! Ммм! Сочен бургер, поднесен с ароматни и хрупкави пържени картофки и изстудена крафт бира! А за финал – нещо сладичко. И всичко това придружено от приятни разговори и хубава компания – наслада за всички сетива.

МFF (2).jpg

Най-хубавото време от деня, безспорно! Ами ако ти кажем, че тези блажени час-два от работния ден, които си открадваме измежду стотиците срещи и ангажименти, могат да продължат… 3 дни! 3 дни, през които, накъдето и да се обърнеш, ще откриваш изкушението на хубавата храна.

Къде ще се проведе това празненство на храната за всички сетива? В Пловдив, между 14 и 16 септември по време на фестивала Mood for Food. Ще се насладим на една наистина дълга обедна почивка, през която ще се забавляваме синтересните уъркшопи, дегустации на крафт бира, изградената на място Escape room, както и истинско кулинарно шоу на сцена! Междувременно ще се срещнем със звездни готвачи и най-вече – Павел Павлов, който не просто е истински маестро в създаването на сладки изкушения, но съвсем скоро ще има свое собствено предаване по 24 kitchen. Вечер пък ще разпускаме в ритъма на музиката на любими групи.

Ако се чудите дали да дойдете с децата – от Mood For Food го насърчават! Детският кът там ще си е поставил за основна задача да ги измори от игри и забави.

МFF (3)

Ще те очакваме в слънчев Пловдив и през трите дни, за да споделим любимото си хапване заедно! Защото храната е в центъра на всичко, но около нея трябва да има много повече, за да се насладиш максимално на всеки вкус, аромат и глътка. В това число – трябва да има и приятна компания!

А повече информация за фестивала, както и пълен списък с участниците ще откриеш на https://moodforfood.bg/.

Проектът е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019.