Instagram ни каза, че Gianni Lee е в София

В Instagram разбрахме, че Gianni Lee обикаля София. Писахме му и си уредихме среща на Графа. Снимахме го, а след това му зададохме няколко въпроса. Само да ти припомним, че това е един модерен ренесансов ум от Филаделфия. Сериозно забъркан в музиката като продуцент и DJ, както и в дизайна.

Защо избра София, за да изразиш себе си като артист?

Идвал съм и преди. Опитвам се да изразя себе си на всяко място на което се озовавам. Искам да оставя следа. Става дума за един вид мантра, която практикувам, научил съм я от много художници преди мен. Това е поток от съзнание. На всяко място по света непрекъснато се създава нещо на всички нива и по всяко време. Всъщност целият свят е извън платното.

Какво те впечатлява в София и защо?

Интересувам се от архитектура и градско планиране, както и от структурата на градовете. Впечатлявам се от начина по който дишат и по който се движат. Дишането като начин на живот. Гледам на България , респективно на София, като на един жив организъм, а знаем, че всеки един от тях е различен. Градът носи собствено усещане – студен е, истински, директен…Не ми се струва, че е един от най-щастливите градове на света, но е един от най-реалистичните. Като че ли начинът на мислене тук е “ навийте ръкавите си и свършете работа”. Това усещане ми напомня на моята Филаделфия. Много е истинско и затова ме впечатлява. Липсваше ми това усещане, докато живеех в Лос Анджелис.

Имаш много таланти…Помага ли ти по-лесно да оцеляваш в тези динамични времена?
Да, това е така небходимото разсейване. Светът е навсякъде и тази мисъл, че на различни места мога да създавам, всъщност ме центрира.

На кого се възхищаваш и защо?

Не става дума за личности, моите възхишения идват и си отиват със сезоните. Имам отношение към писателите, те правят едно нещо много добре – ПИШАТ. На мен ми се отдава повече да работя с гласа си или да рисувам. Карам хората да изпитват чувства.

Имаш моден бранд Babylon Cartel. Какво е усещането Риана, Йънг Тъг, Джейдън Смит да носят дрехите ти?

Babylon Cartel е марка, която създадох с приятели във Филаделфия. От самото начало брандът се преобрази в различни неща, но в основата е думата мода. Правим неща, които бихме носили и идеята се върти около прогреса и футуризма. Страхотно е усещането някои популярни артисти да носят дизайнирани от нас неща, както и да срещаме хора на улицата с наши модели.

Ти си от Филаделфия. Как изглежда арт сцената там?

Прилича на тази в София, защото и тук и там преобладава улично изкуство. Това леко “необработено” усещане се вижда в начина по който хората изразяват себе си в изкуството. Филаделфия е развила собствено графити изкуство, което се различава от другите региони и градове. Във Филаделфия има много университети и музеи, така че нивото на изкуството е много високо, срещат се много артистични интерпретации и влияния. Градът е нажежен от тези усещания и това се вижда и в хората.

Коя е следващата ти спирка?

Art Basel в Маями. Отивам там, за да усетя бъдещето на изкуството и дизайна, което ще се разгърне пред очите ми.

instagram.com/giannilee

L1614338

L1614313.jpg

фотография obednapo4ivka